Als merk ben je de creator en beschermer van je identiteit. Het overbrengen van je visie, waarden en doelen naar een brand design agency is cruciaal voor het succes van je branding en het daaruit volgende design. Een goede briefing legt het fundament voor een effectieve samenwerking en resulteert in een merkidentiteit die resoneert met je doelgroep.

Hier zijn 6 tips om een brand design agency optimaal te briefen:

1. Je kent je merk van binnen en van buiten: Voordat je de briefing opstelt, is het essentieel om een diepgaand begrip te hebben van je merk. Definieer je missie, visie, kernwaarden en unieke verkoopargumenten. Een grondige kennis van je merk stelt de agency in staat om een design te creëren dat naadloos aansluit bij wie je bent en waar je voor staat.

2. Wees duidelijk over je doelstellingen: Communiceer helder wat je wilt bereiken met de rebranding of het nieuwe designproject. Of het nu gaat om het vergroten van naamsbekendheid, het aantrekken van een specifieke doelgroep of het onderscheiden van concurrenten, specificeer je doelen zodat de agency gericht kan werken aan het behalen van deze doelstellingen door middel van design.

3. Definieer je doelgroep: Beschrijf gedetailleerd je doelgroep, inclusief demografische gegevens, interesses en gedragingen. Een goed begrip van je doelgroep stelt de agency in staat om een design te ontwikkelen dat aanspreekt en resoneert met de mensen die je wilt bereiken.

4. Geef voorbeelden van wat je aanspreekt (en wat niet): Verzamel voorbeelden van designs, merken of visuele elementen die je aanspreken, evenals voorbeelden van wat je wilt vermijden. Dit helpt de agency om een beter beeld te krijgen van je smaak, stijlvoorkeuren en merkpersoonlijkheid.

5. Sta en blijf open voor creatieve input: Hoewel het belangrijk is om je visie en voorkeuren te communiceren, is het ook essentieel om open te staan voor creatieve input van de agency. Professionals in brand design hebben vaak een frisse kijk en expertise die kunnen leiden tot innovatieve en effectieve oplossingen. Sta open voor samenwerking en wees bereid om ideeën te verkennen die misschien buiten je comfortzone liggen.

6. Zorg voor een duidelijk tijdspad en budget: Communiceer realistische deadlines en budgettaire beperkingen vanaf het begin. Een helder tijdspad helpt de agency om hun werkzaamheden effectief te plannen en ervoor te zorgen dat het project op tijd wordt afgerond. Een duidelijk budget stelt de agency in staat om passende oplossingen voor te stellen die binnen je financiële mogelijkheden vallen.

Het goed briefen is echt een cruciale stap in het ontwikkelen van een sterke merkidentiteit. Met deze tips kun je een duidelijke, grondige briefing maken en zo de eerste stap zetten om een geweldige nieuw brand design te ontwikkelen. Verder lezen over een geode briefing? Lees dan hier wat je precies in de briefing kunt zetten.