De kwaliteit van de Adobe Fonts-collectie is de afgelopen jaren enorm verbeterd,  de licentie via adobe creative cloud heeft zijn voor- en nadelen. Maar omdat er zoveel pareltjes tussen zitten, verzamelden we enkele van onze favorieten. Waarbij we per project natuurlijk kijken wat de beste fit heeft met een merk en merkstrategie.

We maken een rijtje serif en een rijtje sans serif favorieten

Serif en sans serif lettertypen zijn twee verschillende typen lettertypen met enkele belangrijke verschillen.

Een serif lettertype heeft kleine stokjes aan het einde van de letters, terwijl een sans serif lettertype dat niet heeft en meestal een meer rechte en cleane uitstraling heeft. Serif lettertypen worden vaak geassocieerd met een meer formele of traditionele uitstraling, terwijl sans serif lettertypen vaak moderner en meer minimalistisch lijken. Maar uiteraard zijn er uitzonderingen op deze regel.

Wij zoeken als designers juist naar specifieke uitstralingen, onderscheid in lettervormen die een bepaald gevoel kunnen communiceren die bij een merk past.

Onze favoriete sans serif fonts van Adobe:

1. Termina

2. Gopher

3. Stratos

4. Soleil

5. Obviously

Onze favoriete serif fonts van Adobe:

1. Orpheus

2. Mencken

3. Lapture

4. Calluna

5. Kepler

Genoeg inspiratie voor een nieuw project of design? Of wil je echt eens sparren over welk lettertype nu echt het beste past bij jouw merk en merkstrategie? Let’s talk!