“GOOD DESIGN IS GOOD BUSINESS”

Mooie maar oude quote van IBM’s Thomas Watson. Maar o zo waar, juist ook voor merken en ondernemers in een concurrerende markt. Goed design en vormgeving heeft een enorme positieve impact op business en resultaten. Waarom?

1. Goed design maakt de juiste eerste indruk

Volgens wetenschappers kost het slechts 1/20ste seconde voor bezoekers van je website om een eerste indruk te vormen. En deze eerste indruk zet vervolgens de toon voor de rest van de ervaring en indruk. Eenmaal een verkeerde eerste indruk gemaakt? Onderzoek toont aan dat het wel 20 vervolgmeetings (of klant interacties) kan duren om een foute eerste indruk te wissen. Dus een goede eerste indruk die een positieve indruk geeft van je merk en onderneming is belangrijk. Zodat de ideale klanten direct weten dat ze bij het juiste adres zijn. Dat jij te bieden hebt waar ze behoefte aan hebben, of zelfs dat je een behoefte bij ze kenbaar maakt, waarvan ze voorheen niet wisten dat ze er behoefte aan hadden (latente behoefte dus).

2. Goed design communiceert effectief

Het vertelt je boodschap op een effectieve manier. Het gaat dus niet om een mooi an sich, maar een mooi design dat de juiste boodschap vertelt en communiceert. In een oogopslag kan je boodschap direct duidelijk worden, terwijl je daar misschien meer woorden voor nodig hebt. (Je kent het gezegde vast wel, “1 beeld zegt meer dan 1000 woorden”).

3. Goed design zorgt dat je onderscheidend bent

Het benadrukt de unieke aspecten van het merk. ‘It makes you stand out’. Het zorgt dat je opvalt. En dat wil je. Want alleen zo weten klanten precies waarom ze bij jouw merk moeten zijn en niet een ander. En komt de unieke persoonlijkheid helder naar buiten. (tip, kopieer dus niet de concurrentie of de marktleider).

4. Goed design zorgt voor verkoop

Diverse studies hebben aangetoond dat mensen, als ze de kans hebben, altijd kiezen voor een mooiere of professionelere variant, zowel bij producten als diensten. Want het menselijke brein reageert op design. We zijn namelijk zo geprogrammeerd om intrinsiek te reageren op schoonheid. En dat is ook wetenschappelijk aangetoond door Rob Wallace: door de verpakking van een product beter te ontwerpen, neemt de verkoop met gemiddeld 30% toe! (bron).

5. Goed design zorgt voor een loyalere klanten

Het betekent ook dat je moet zorgen dat vervolgens de producten of de geleverde diensten ook goed ontworpen zijn. Zo klopt de gehele ervaring. En zo bevestig je de klant hiermee in zijn aankoop. En dat zorgt voor loyalere klanten. En dat is weer goede business.

Dus het maakt niet uit hoe groot of klein je onderneming is. Goed design zal je business helpen! Wil je geweldig design dat moeiteloos communiceert, je merk echt onderscheidend maakt en zorgt voor een betere verkoop? Dan ben je bij ons in de juiste handen. Want dit is de crème de la crème van onze expertise. Wij creëren uniek en relevant design dat jouw merk sterk neerzet in de markt.