Deze zomer de ideale tijd voor inspiratie en motivatie

Deze zomer is een gekke tijd, vele hebben vakantie, zijn op vakantie, maar vaak wel in eigen land, andere werken, en de meeste mensen moeten gewoon nog even goed bijkomen van het voorjaar. Waarin er veel van ons verwacht werd, door alle corona maatregelen en het combineren van alle rollen, of juist het wegvallen van werk of sociaal leven.

Het zijn uitdagende tijden, voor iedereen op een andere manier. Maar hoe mooi is het om deze zomer te gebruiken voor nieuwe perspectieven en inspiratie?

Onze selectie vijf ted talks:

We verzamelden vijf inspirerende Ted talks die je een nieuw (of hernieuwd) perspectief geven over een paar onderwerpen die ons aan het hart gaan.

1 – Your elusive creative genius

Ten eerste over creativiteit. Dat is zoiets ontastbaar en als je, zoals ons, van creativiteit je werk hebt gemaakt, is het belangrijk het goed te begrijpen. Hoe het werkt en hoe je creativiteit voor je kan laten werken. Deze grappige en persoonlijke talk van Elizabeth Gilbert geeft een prachtig perspectief op creativiteit.

2 – Flow the secret to happiness

Flow is zo’n lekker woord. Wie wil nu niet in flow werken? Mihaly Csikszentmihalyi heeft als pionier echt een bijdrage geleverd aan deze term en aan het begrijpen hoe het werkt. Hoe werkt geluk, creativiteit en het werken in flow? Bekijk deze talk:

3 – How symbols and brands shape our humanity

Deze must see van Debbie Millman over shared identities en hoe merken een belangrijke rol kunnen spelen.

4 – How to get your ideas to spread

Hoe zorg je dat jouw ideeën impact hebben en zich verspreiden en de juist doelgroep vinden? Marketing Guru Seth Godin verteld je er alles over

5 – What makes us feel good about our work?

En last but not least, hoe zorgen we dat we gemotiveerd zijn en blijven? Wat geeft ons een goed gevoel over werk? Bekijk deze talk van Dan Ariely:

We zijn altijd op zoek naar inspirerende tips en benieuwd naar jouw Ted talk favourites. Dus stuur ons zeker een bericht met jouw tips. Maar voor nu, veel plezier met kijken!